design donttellmum.nl / created by By the WWW...

Lotte van Oers

Lotte van Oers

DIVA van de maand

June 2013

Interview met Amy Stolze

Amy Stolze (43) is eigenaar van Little Treasures, een website voor bijzondere vakantieplekjes die stijlvol en kindvriendelijk zijn.

Van internationale carrière naar zelfstandig ondernemerschap

Jarenlang reisde Amy Stolze voor haar werk regelmatig naar Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Als business development en marketing verantwoordelijke zette zij daar voor verschillende multinationals (KLM, Danone, Philips) nieuwe bedrijven op en introduceerde nieuwe productlijnen in opkomende markten. “Het was een tijd met uitdagend werk en lange dagen, hard werken en keiharde deadlines maar dat paste goed bij mij. Ik ben van nature een gedreven en ambitieus mens”. Toch begon er bij Amy iets te knagen…”Veel goede plannen bleven ergens in het beslissingsproces hangen vanwege bureaucratie die nu eenmaal bij grote bedrijven hoort, behoorlijk frustrerend soms”. Op die momenten wenste Amy dat ze zelf aan het roer stond. Het zelfstandig ondernemerschap begon te lonken en in haar hoofd borrelden allerlei ideeën.

In 2009 was de tijd rijp om meer ruimte voor een gezin te maken. Om flexibeler te kunnen werken, besloot Amy ontslag te nemen uit haar functie als Divisie Directeur bij een farmaceutische bedrijf en begon als zelfstandig consultant en interim manager. Tegelijkertijd werkte zij haar plannen voor een eigen bedrijf uit. Twee jaar later ging Little Treasures  de lucht in, een website voor bijzondere vakantieplekjes die zowel stijlvol, als kindvriendelijk zijn. Op de vraag hoe het eerste jaar ging antwoordt Amy “boven verwachting goed; al snel realiseerden we gemiddeld meer dan een boeking per dag”

Een jaar later opende zij de Little Treasures Kids Travel Store, een online winkel voor hippe kinderspullen. “Ik wilde niet alleen de vakantie zelf maar ook de voorbereidingen ervan tot iets leuks maken”. Amy’s overtuiging dat meer ouders, net als zij, behoefte hadden aan een toegankelijke site met authentieke, kindvriendelijke vakantieadressen, bleek een schot in de roos. De website draait inmiddels op volle toeren en veel gezinnen hebben via Little Treasures een heerlijke vakantiebestemming gevonden.

Vanuit haar huis in Wassenaar stuurt Amy het Little Treasures-team (5 man/ vrouw sterk) aan. “Dat werkt goed en is ook nog eens handig, want in de tussentijd heb ik twee zoontjes gekregen, Thijmen en Olivier”. Zij zit dus nu precies in haar eigen doelgroep van ‘hardwerkende ouders met kinderen’. Dat vindt Amy ideaal. “Als ervaringsdeskundige kan ik mijn klanten veel beter helpen. Ik begrijp als geen ander wat zij willen: een welverdiende vakantie houden op een mooie plek, waar niet alleen de kinderen het heerlijk hebben, maar waar zij zelf ook helemaal aan hun ontspanning toekomen”.

Achter de schermen wordt alweer hard gewerkt aan de volgende groeifase. Om een grotere markt te kunnen bereiken, wordt de site nu vertaald in het Frans, Duits en Engels.

DIVAZ vragen

1. Wat is je grootste passie?

Reizen. Of het nu privé is of voor mijn werk, ik geniet er altijd van om in andere landen te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en kennis te maken met hun manier van leven. In Little Treasures kan ik die passie gelukkig nog steeds kwijt.

2. Wat zou je meteen veranderen als je een toverstok had?

Ik zou meteen iets doen aan het kinderleed! Nu ik zelf moeder ben, realiseer ik mij nog meer hoe goed mijn kinderen het hebben en wat een verschillen er zijn. Door een deel van de opbrengst van Little Treasures af te staan aan Net4Kids, wil ik een positieve link leggen tussen onze ‘luxe’ levens en die van minder bedeelde kinderen.

3. Wat is je advies voor andere vrouwen?

Doe iets waar je hart ligt en blijf niet te lang hangen in dingen die eigenlijk niet je passie hebben. Geef je vervolgens voor de volle 100% dan wordt, wat je ook doet, altijd een succes!

4. Heb je een rolmodel?

Ik heb veel bewondering voor Claudia Willemsen, de oprichtster van Kleertjes.com Zij begon in 2003 een website op een zolderkamer en heeft er in tien jaar een succesvol bedrijf van weten te maken. Haar online webwinkel in kindermerkkleding had in 2012 een omzet van 16 miljoen en is inmiddels verkocht om verdere groei mogelijk te maken. Haar praktische en klantgerichte instelling inspireren mij bij de verdere ontwikkeling van Little Treasures.