design donttellmum.nl / created by By the WWW...

Lotte van Oers

Lotte van Oers

DIVA van de maand

Deze week een nieuw interview in een reeks met vrouwen die gekozen hebben voor het zelfstandig ondernemerschap, allen met een eigen en inspirerend verhaal die zij graag met andere vrouwen delen.

Interview met Elly de Lorijn

Elly de Lorijn combineert zelfstandig ondernemerschap met een baan in dienstverband. Zij heeft sinds 2001 een praktijk voor  life- executive- en loopbaancoaching. Sinds 2009 werkt zij als consultant en verbetermanager voor de stichting Haags Centrum voor Onderwijsadvies.

Mensen
Elly de Lorijn is geïnteresseerd in mensen en het benutten van hun hoogst haalbare persoonlijke en professionele potentieel. In ons leven gaat het altijd om leiderschap vindt zij. Zowel als baas van een grote onderneming met veel macht en verantwoordelijkheden en als baas van je eigen leven en loopbaanontwikkeling. “Als leider ben je zelf de belangrijkste troef om je doelen te verwezenlijken en dus moet je onvoorwaardelijk goed voor jezelf zorgen. Ik zet mezelf maximaal in voor mijn cliënten en heb een onderzoekende, stimulerende en resultaatgerichte aanpak waarbij de vragen van de cliënt, persoonlijke uitdagingen en kansen centraal staan. Inzicht in nieuwe perspectieven geven ruimte aan het anders zijn en de context waarin wij ons begeven. Mijn coachingstraject is pas succesvol als er daadwerkelijk iets veranderd is bij degene die ik heb begeleid”. Op haar vernieuwde website www.ellydelorijn.com vertelt zij wat zij als coach te bieden heeft.

Het belang van onderwijs
In Elly’s visie is excellent onderwijs de poort naar de wereld. “Als consultant en verbetermanager maak ik me hard voor excellent onderwijs voor alle leerlingen. Mijn expertise is het opbrengstgericht werken vanuit een bedrijfsmatig concept dat werkt voor iedere school en organisatie. Hiermee weet ik mensen en organisaties mee te nemen in een verbetertraject, duurzame veranderingen aan te laten gaan en vast te houden. Samenwerken en respect, leren van en met elkaar is voor mij onlosmakelijk verbonden met een professionele organisatie”.

Loopbaan
Elly heeft een kleurrijk arbeidsverleden. “Ik heb verloskunde gestudeerd, thuis bevallingen begeleid en ben stafdocent geweest op de Academie voor Verloskunde in Amsterdam. Daar ontdekte ik steeds dat een gezond leer- en werkklimaat een positieve correlatie heeft om het maximale te bereiken. Vanuit mijn interesse voor “People in Organisations” ben ik in 2001 mijn eigen consultancy en coach onderneming begonnen. Ik vind het fijn een bijdrage te mogen leveren in de bewustwording, vitaliteit en het gevoel van geluk van de mens in hun carrière”. Elly is erg tevreden met wat zij doet in haar werk en voelt dat zij op haar plek zit. “Als professional blijf ik in mezelf investeren, in de toekomst hoop ik als verbetermanager mijn werk uit te breiden in formaat en branche en als coach wil ik vooral heel veel mensen coachen”.

Levensverhaal
Op dit moment is Elly bezig met het schrijven van een boek over haar leven. “Zes jaar geleden begon er een lange periode van afscheid nemen in mijn leven, allebei mijn ouders overleden kort na elkaar, een aantal vrienden en vriendinnen kwamen op een veel te jonge leeftijd te overlijden en mijn huwelijk liep op de klippen. Ik kon het allemaal niet meer bevatten en voelde me verloren. Ik ben gaan praten, beeldhouwen en schrijven. Door te schrijven kom ik tot rust en kan ik mijn eigen levensverhaal aan mijn zoon doorgeven”. In haar boek gebruikt Elly haar foto’s, post en dagboeken als inspiratie voor wat zij noemt “mijn verhaal”.

DIVAZ vragen:

1. Wat is je grootste passie?
Mijn grootste passie is om met liefde en vol vertouwen mijn leven te leven.

2. Wat zou je meteen veranderen als je een toverstok had?
De wereld is van iedereen! Dat alle mensen op de wereld in vrijheid met elkaar verbonden zijn en dat we er met elkaar een mooie wereld van maken. Als kind had ik bewust twee wensen. Ik wilde een liefdevolle en goede moeder zijn en ik wilde een intelligente en onafhankelijke vrouw zijn. Ik ben nu 51 en mijn wensen zijn uitgekomen.

3. Wat is jouw advies aan andere vrouwen?
Wat je ook doet, er zijn altijd vragen en er zijn altijd oordelen en dus daarmee geen reden om je aan te passen. Zorg onvoorwaardelijk goed voor jezelf en leef je leven zoals je dat zelf wilt.

4. Heb je een rolmodel?
Ik heb heel veel rolmodellen in mijn leven. De mensen om mij heen zijn mijn leermeesters en ik kopieer graag wat ik aantrekkelijk vind. Mensen die goed voor zichzelf zorgen en hun kansen benutten vind ik aantrekkelijk. Mijn zoon Max is mijn belangrijkste en beste leermeester, hij houdt mij voortdurend een spiegel voor en leert mij wie ik ben.
Op dit moment ben ik bijzonder gecharmeerd van het werkboek “De  Superrelatie”  van David de Kock en Arjan Vergeer, het boek gaat over de liefde en jezelf.