design donttellmum.nl / created by By the WWW...

Lotte van Oers

Lotte van Oers

DIVA van de maand

January 2008

Interview met Radha Manbodh

Radha Manbodh is beleidsadviseur HRM bij de Rijksoverheid, columnist en coach. Radha is een van de vrouwen achter het DIVAZ netwerk.Wat is je grote passie?
Er is niet 1 grote passie waar ik voor ga, ik houd van veel waar ik mijn creativiteit in kwijt kan of waar ik door creativiteit van een ander door geïnspireerd raak. Creativiteit en durf in bedrijfsstrategie, kunst, architectuur, styling, koken, boeken, film en gedrag van anderen, naasten of ook onbekenden levert me vaak goede energie op. De schoonheid hiervan geeft me hoop.Wat zou je meteen regelen als jij het voor het zeggen had?
We hebben vooroordelen en hokjes nodig om onze wereld een beetje beheersbaar te doen lijken. Stel je voor dat we dit niet meer deden, niet meer zo bang zouden zijn en altijd in staat zouden zijn om met respect, op een open manier anderen te zien en te ervaren, wauw dat zou veel ellende schelen in deze wereld en dit zou ieder mens rijker maken. Dat is groots toch? Ok, terug op aarde: goede verzorging en educatie voor alle kinderen!

Welke vraag is je nooit gesteld maar zou je toch willen beantwoorden?
Wie ik zou willen zijn voor een dagje en waarom? Ik zou, ach waarom dan ook niet gelijk goed, lijkt me, Picasso, willen zijn. The diabolical genius himself. De onbegrensde inspiratie van deze man is werkelijk indrukwekkend en heeft zoveel schoonheid opgeleverd.

Welk compliment geef je je zelf vaak?
Dat ik een goed en grappig mens ben. Ik vind het met humor kunnen kijken naar mezelf en de wereld om me heen een interessante vorm van bescheidenheid. Humor is ook de beste manier om te kunnen relativeren.

Wat zit er altijd in je handtas?
Handcrème en kauwgom, ik heb een allergie voor droge handen, en kauwgom is fris maar ook fijn te gebruiken om er rustig van te worden. Je weet wel, al kauwend concentreren op mijn ademhaling, sommige mensen beoefenen yoga, kauwgom werkt bij mij ook best goed.

Wie mag er van jou in een lijstje?
Mijn oudste zus, Joyce. Voorbeelden van sterke vrouwen, ook in mijn directe omgeving te over, gelukkig. Sterke vrouwen zijn sowieso mijn drijvende kracht, maar Joyce heeft mij geleerd dat de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven in mijn handen ligt en dat al het slechte en het goede dat ik op mijn pad tref, slechts gebeurt om ervan te leren en sterker te worden. Zij is voor mij het levende bewijs van deze motto.