design donttellmum.nl / created by By the WWW...

Lotte van Oers

Lotte van Oers

DIVA van de maand

October 2008

Interview met Vriendinnen

Steeds meer vrouwen wagen de sprong en beginnen een eigen onderneming. In de maand oktober een special over ondernemende DIVAZ. Deze maand laten wij elke week ondernemende DIVAZ aan het woord over hun passie en hun onderneming. De spits wordt afgebeten door maar liefst twee DIVAZ en bovenal goede vriendinnen!

Sevil Heemskerk en Vera van der Voorst runnen samen de winkel “Vriendinnen” in Leiden. De naam van de winkel is toepasselijk want zij zijn beste vriendinnen die heel graag samen iets wilden ondernemen. Met het openen van kledingwinkel Vriendinnen werd voor hen wens waarheid.

Van wens naar waarheid
Sevil en Vera leerden elkaar kennen op het schoolplein, beiden hebben twee zoons in dezelfde leeftijd. Al snel worden zij vriendinnen en nadat zij beiden tijd en ruimte hadden geïnvesteerd in hun gezinnen besloten ze dat het tijd werd voor hen zelf. Doordat beiden ondernemers omgeving gewend zijn is de wens om een gezamenlijke onderneming te willen starten geen verrassing. Toen er een pand vrij kwam ging alles in een razend tempo. Binnen 2 maanden werd het pand gehuurd, in orde gemaakt, kleding ingekocht en geopend. De kledingwinkel Vriendinnen was een feit.

Succes van smaak
Dat Sevil en Vera vriendinnen zijn komt in alles terug. Zij geven (afzonderlijk) bijna geheel het zelfde antwoord op vragen en delen dezelfde interesses en hebben (heel handig) dezelfde smaak in kleding. De drive om de kledingwinkel (beiden hebben een passie voor mode) te openen was dan ook in eerste instantie niet het ondernemerschap maar de vriendschap. Het blijkt voor hen een succesformule. Inmiddels zijn zij 2 jaar geleden begonnen en de winkel is vanaf de eerste dag een succes. Trots zijn beide dames dan ook op het feit dat alle merken die zij verkopen in Leiden exclusief bij hen te verkrijgen zijn. Wat beiden ook veel voldoening geeft is het feit dat de kleding die zij inkopen (“helemaal onze eigen smaak”) zo goed aanslaat. De zaken gaan in feite zo goed dat er al concrete plannen zijn voor het openen van een tweede winkel. Voor hun eerste gezamenlijke trip naar Milaan de volgende dag maken zij tijd voor het beantwoorden van de DIVA vragen.

1. Wat is je grote passie?
Sevil: Mode, mensen aankleden, hen een andere look aanmeten en blij maken.
Vera: Mijn kinderen en mode. Alles om mode heen, als je je goed voelt in wat je draagt dan straal je dat ook uit. Verder heb ik nog altijd een passie voor het avontuur en de spanning in het leven.

2. Wat zou je meteen veranderen als jij het voor het zeggen had?
Sevil: De armoede bestrijden en zorgen dat iedereen het goed heeft. Ik ben in Zuid Afrika geweest en heb armoede van heel dichtbij gezien.
Vera: Misbruik van kinderen en onrecht dat hen wordt aangedaan.

3. Welke vraag is je nooit gesteld en zou je toch willen beantwoorden?
Sevil: Geen enkele vraag.
Vera: Aan mij is elke vraag wel gesteld.

4. Wat heb je altijd in je handtas?
Sevil: Toilettas, telefoon, agenda, pen, portemonnee. Veel rommeldingetjes, het is een grote tas en dus altijd zoeken.
Vera: Tas, portemonnee, telefoon, sleutels, make-up, agenda en tegenwoordig een leesbril.

5. Wie zou je graag nog een keer willen kleden?
Sevil: Erica Terpstra. Ze straalt veel kracht en leukigheid uit. Daar zou ik haar op willen kleden.
Vera: Dat maakt mij helemaal niets uit, ik kan en wil iedereen aankleden.

6. Wie mag er van jou in een lijstje?
Sevil: Mijn kinderen, ik ben een trotse moeder.
Vera: Mijn  kinderen, vooral om het feit hoe ze zich hebben gehouden na de scheiding van hun ouders en hoe ze als evenwichtige mensen eruit zijn gekomen. Daar ben ik ontzettend trots op.

De “Vriendinnen” kun je vinden op de Hoge Woerd 21 in Leiden.

Interview en foto’s: Fatma Kaya