design donttellmum.nl / created by By the WWW...

maart 2007

Interview met Yesim Candan

Yesim Candan is geboren op 12 mei 1975 en getrouwd met Kris Rote. Zij heeft in de International School of Economics gedaan en daarna de post doctoraal studie Bedrijfskunde op Nyenrode De twee mooiste periodes in haar leven zijn volgens Yesim haar stage in Ankara geweest en de periode op Nyenrode. In Ankara heeft zij zichzelf en haar  roots ontdekt en waarom zij is zij is. Op Nyenrode heeft zij  geleerd om door te zetten. Zij werkt nu als Programma-Maker bij De Baak Management Centrum VNO-NCW. Zij zet zich in voor de Nederlandse samenleving en  wenst dit altijd te doen.  Yesim’s motto is:”Alles wat je aandacht geeft groeit”.

1. Wat is je grote passie?
Mijn passie is mijn initiatief “Inspiratie voor Integratie” (IVI). Met IVI wil ik dat de beeldvorming in Nederland over biculturen een nieuwe impuls krijgt. De beeldvorming draagt bij aan de algehele stemming in een land. Met een positievere beeldvorming kan er meer talent in Nederland benut worden. Als men in een land alle krachten bundelt dan is dit alleen maar bevorderend voor de gehele samenleving en economie. Mijn passie is mensen dichter tot elkaar brengen.

2. Wat zou je direct regelen als jij het voor het zeggen had?
Ik zou meer vrouwen in de top in Nederland willen zetten en heeeeeeel veel geld vrijmaken voor kinderopvang. Ik vind dat Nederland achterloopt met de emancipatie als je dit vergelijkt met andere Europese landen. Ik zou de pit van de vrouwen in  Nederland meer willen belichten.

3. Welke vraag is je nooit gesteld maar zou je toch willen beantwoorden?
Of ik macht zou willen?Het antwoord is ja. De beslissers maken of breken vernieuwingen en innovaties.

4. Welk compliment geef je je zelf vaak?
Dat ik door mijn overtuigingskracht mensen bij elkaar kan brengen.

5. Wie mag er van jou in een lijstje?
Mijn man Kris omdat hij mijn soulmate is.

Wil je reageren op de DIVA van de maand, doe dat dan via info@divaznetwerk.nl.