design donttellmum.nl / created by By the WWW...

juni 2007

Interview met Mea Bhagwandin

Diva van de maand juni 2007 is Mea Bhagwandin. Mea werkt momenteel als beleidsmedewerker bij het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid en is al 25 jaar ambtenaar in dienst van de Rijksoverheid. Zij houdt zich in de breedte bezig met arbeidmarktbeleid, integratievraagstukken en met de aansluiting onderwijsarbeidsmarkt. Mea is getrouwd met Niek en heeft een dochter Cecile.

1. Wat is jou grote passie?
In mijn privé-leven geldt mijn gezin als de belangrijkste passie. Goed contact met mijn zus is voor mij ook erg belangrijk net als met de kleine groep goede vrienden die ik om me heen heb. Vakanties met mijn gezin, aan de Nederlandse kust of naar één van de Europese hoofdsteden, is in mijn leven ook een belangrijke passie. Ook in mijn werk vind ik het belangrijk mijn ideeën tot een concreet resultaat uit te werken of om dienstbaar te zijn bij het verwezenlijken van ideeën van anderen. Dat zijn voor belangrijke drijfveren, noem het maar passie.

2. Wat zou jij regelen als jij het voor het zeggen had?
Dat er in de Nederlandse samenleving meer oog is voor talenten van mensen. Je hebt niet alleen talent, ze moeten je namelijk ook gegund worden. Het begint al op de basisschool met jonge kinderen. Vaak merk je dat leraren een bepaalde bril opzetten bij het beoordelen van leerlingen die net-niet-standaard zijn, zonder echt naar het kind zelf te kijken. Dat gebeurt ook in de verdere ontwikkeling die mensen doormaken. Dat vind ik jammer. Zelf heb ik heel vaak moeten ervaren dat ik, letterlijk, mijn kop niet boven het ‘maaiveld’ mocht uitsteken. Gelukkig ben ik altijd mensen tegengekomen die wel in mijn talenten geloofden, ook al was ik niet ‘standaard’.

3. Welke vraag is jou nog nooit gesteld maar zou je toch willen beantwoorden.
Had je andere keuzes gemaakt in je leven als je nu terugkijkt? Nee. Ik ben dik tevreden met de keuzes die ik gemaakt heb. Ik beleef alles waar ik mee bezig ben en wat er om me heen gebeurt vrij intens.

4. Welk compliment geef je jezelf vaak?
Dat is niet iets waar je continue over nadenkt. Maar oké: veel dingen die ik aanpak, lukken gewoon. Ik voel me een bevoorrecht mens en ben blij om mijn successen’. Op zo’n moment zeg ik: goed gedaan, meisje!

5. Wat zit er altijd in mijn handtas?
Een echte handtas heb ik zelden bij me; het zijn ‘ondingen’. Wel een rode Samsonite rugzak, die ik, ondanks alle commentaar van een aantal dames uit mijn omgeving, niet weg doe omdat hij reuze praktisch is. Mijn mobiele telefoon, mijn blauwe aantekenschrift (typisch voor Haagse ambtenaren) zitten er altijd in en niet te vergeten een tube handcrème.

6. Wie mag er van jou in een lijstje?

Mijn dochter en partner. Maar die staan al in een lijstje. Er is wel iemand die voor mijn loopbaan heel belangrijk is geweest: Bert Dekkers, tegenwoordig werkzaam bij de Gemeente Den Haag. Hij was voor mij precies de goede leidinggevende en door zijn stijl van leidinggeven kon ik mezelf zijn en mijn eigen authenticiteit leren ontdekken. Ik heb veel van hem geleerd, zonder dat het ‘leren’ centraal stond.
Wil je reageren op de DIVA van de maand, doe dat dan via info@divaznetwerk.nl.