design donttellmum.nl / created by By the WWW...

mei 2010

Interview met Tanja Jadnanansing

Tanja Jadnanansing (43) gaat een bijzondere uitdaging aan . Zij heeft zich voor de Tweede Kamer verkiezingen van 9 juni aanstaande verkiesbaar gesteld als kandidaat op de lijst van de PvdA. Tanja heeft gewerkt voor het NOS Nieuws en heeft daar onder andere NOS Headlines , een nieuwsplatform voor jongeren mede vorm gegeven. Zij is nu volop bezig met het voeren van campagne voor haar partij en werkt niet meer bij de NOS. “Journalistiek en politiek zijn nu eenmaal onverenigbaar” vindt zij.

Tanja wil graag de Tweede Kamer in omdat zij in haar werk bij de NOS zoveel verhalen tegen is gekomen, vooral van jongeren waar mee van alles misgaat. Haar handen jeuken om voor die jongeren aan de slag te mogen. Met name het feit dat zoveel jongeren uit het VMBO en het MBO niet op hun talenten worden aangesproken inspireert haar om juist wel te zorgen dat er aandacht komt voor die kant van de jongeren. “Niet alleen kijken naar wat niet kan maar vooral tools aanbieden zodat deze jongeren wel een startkwalificatie krijgen! Het gaat immers om eerlijke kansen voor iedereen ongeacht je afkomst, je opleiding of je religie, gaat erom dat iedereen die kan meedoen ook meedoet en het is aan de PvdA om ervoor te zorgen dat daar de randvoorwaarden voor zijn geschapen”. Gezien haar achtergrond in de media, het onderwijs en het jongerenwerk wil zij zich vooral inzetten voor zaken die daarmee te maken hebben. Jongerenbeleid is voor Tanja over duidelijk topprioriteit.

Dan de vragen aan elke DIVA van de maand:

1. Wat is jouw grootste passie?
Mijn grootste passie is toch wel het bedenken van manieren om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. Dat klinkt wellicht een beetje soft maar ik heb er zoveel lol in als ik groepen mensen die eigenlijk niets met elkaar willen kan verleiden tot een gesprek. In al mijn werkzaamheden zowel bij de NOS als bij het jongereninformatie centrum The Site was dat het grootste cadeau !

2. Wat zou jij meteen veranderen als jij het voor het zeggen had?
Als ik het voor het zeggen had dan zou ik er meteen voor zorgen dat er nog meer wordt gedaan om jongeren een veilige thuissituatie te bieden. Ik hoor te vaak over mishandeling in het gezin, dat moet ophouden.

3. Wat was jouw meest inspirerende ervaring de afgelopen tijd?
Een inspirerende ervaring van de afgelopen weken vond ik wel het bezoek aan een groep oude Hindoestaanse mensen in een zorgcentrum in Den Haag. Ik had een groep stille mensen verwacht maar zij kwamen mij tegemoet met drums en gezang, dansend en klappend in hun handen. Ze zeiden dat ze trots op mij zijn en dat was wel echt hartverwarmend.

4. Wat heb je altijd bij je in je handtas?
In mijn handtas heb ik altijd mijn mobiele telefoon, ik snap niet dat ik ooit zonder heb gekund, daarnaast liefst een zak drop maar ik ben nu aan het lijnen dus heb sinds kort dan maar cola light bij mij.

5. Wie mag er van jou in een lijstje?
Ik heb wel vier personen die in een lijstje mogen: mijn man, mijn zusje, mijn vader en mijn nichtje van drie!

Meer informatie op www.tanjajad.wordpress.com