design donttellmum.nl / created by By the WWW...

september 2008

Interview met Etil Kutluer

Etil Kutluer is een 33-jarige juriste en is werkzaam als officemanager bij Stichting StadSpelen in Amsterdam. Een organisatie met een klein projectbureau die, met de hulp van zo’n honderd vrijwilligers, jaarlijks de Olympische Spelen van Amsterdam organiseert voor alle Amsterdammers. Doel van de StadsSpelen is dat Amsterdammers elkaar ontmoeten op basis van hun overeenkomsten en tegen elkaar strijden in verschillende competities.

1. Wat is je grootste passie?
Leven en liefde. Het hoe en waarom van het leven fascineert me enorm, dus filosoferen is echt mijn grootste passie. Elke dag is weer een nieuw avontuur. En de liefde is natuurlijk het enige waar het echt om gaat in het leven.

2. Wat zou je direct regelen als jij het voor het zeggen had?
Het basisonderwijs volledig omgooien en bijzondere scholen afschaffen, opdat alle kinderen zich vanuit dezelfde basis ontwikkelen. Ik zou heel graag zien dat het onderwijs zo wordt ingericht dat kinderen leren hun talenten te ontwikkelen en in contact komen met toneel, muziek, dans, filosofie, psychologie, religie, zodat ze zelf leren waarnemen en denken en niet denken dat er slechts één “waarheid” is. Daarbij mogen de salarissen van leerkrachten flink opgeschroefd worden.

3. Welke vraag is je nooit gesteld maar zou je toch willen beantwoorden?
Er zijn me heel veel vragen nooit gesteld, maar ik heb ze in de loop van de tijd zelf wel aan de orde gesteld. Mensen mogen elkaar van mij vaker vragen stellen met een “open mind” voor het antwoord.

4. Welk compliment geef je je zelf vaak?
Niet vaak, maar het vaakst: ‘Dat heb je weer goed aangevoeld!’ Mijn intuïtie laat me nooit in de steek.

5. Wat heb je altijd in je handtas?
Mijn portemonnee, met al mijn pasjes, strippenkaart en postzegels.

6. Wie mag er van jou in een lijstje?
Mijn zusje. We verschillen compleet van karakter, maar zijn toch twee handen op een buik. Voor mij een lichtend voorbeeld voor hoe ik dingen ook anders kan zien.